Kragas

Kragas

2014 m. gegužės 19 d., pirmadienis

Akvareliniai pieštukai


K.K.Šiaulytis. Platelių ežero vandens augalai.
 2006. Škicas. Akvarelė, akvareliniai pieštukai. 24x32

Akvareliniai pieštukai


Akvareliniai pieštukai – tai spalvoti ir nespalvoti pieštukai, kuriais galima brėžti linijas ir ant drėgno, šlapio popieriaus. Šia plastine priemone mielai naudojasi ne tik akvarele, bet ir kitais vandeniu skiedžiamais dažais tapantys dailininkai.  Akvareliniai pieštukai – patogi techninė priemonė, jais atliktas piešinys, peizažo ar portreto apmatai, vėliau gali būti nuplaunami akvarelės liejimo eigoje.
Akvareliniai pieštukai kartais gali pavaduoti ir akvarelinius dažus –  nubrėžtos linijos ir štrichai tiesiog paliejami vandeniu.

Akvareliniai pieštukai, kaip lygiavertė plastinė priemonė, naudojami tapant, liejant akvareliniais, guašo ar akrilo dažais, kuriant grafinio dizaino darbus.
Šių pieštukų, kaip ir kitų grafinių priemonių naudojimas akvarelės tapyboje, yra kūrybinis autoriaus sprendimas, siekiant stilistinių, meninių tikslų.

Spalvoti akvareliniai pieštukai ypač gera priemonė škicuotojams. Pieštukų spalvos ir be vandens gerai klojasi ant įvairių faktūrų popieriaus, o panaudojus truputį H2O, išgaunami įvairiausi plastiniai efektai. Derinant akvarelinius dažus ir pieštukus atsiveria dar daugiau laisvių  meniniams užmojams.

K.K.Š.
2014 05 19

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą