Kragas

Kragas

2014 m. gegužės 9 d., penktadienis

Apie spalvotus pieštukus


K.K.Šiaulytis. Dalia. 2006. Škicas. Spalvoti pieštukai

Apie spalvotus pieštukus


Visi žinome, kad spalvoti pieštukai - bene svarbiausia vaikų plastinės raiškos priemonė.
Vos kelerių metų mažieji menininkai jau būna perpratę pieštukų valdymą ir suvokia jų naudą - „medinėmis spalvomis“ galima nupiešti ką panorėjus, užpildyti visas spalvinimui skirtas knygutes bei tuščius popieriaus lapus!
Gal todėl, kad spalvoti pieštukai yra tapę tarsi ankstyvosios vaikystės simbolis, paaugliai nenoriai jais naudojasi. Be abejo – įdomiau išbandyti dešimtis naujų kūrybos būdų ir priemonių!
Profesionalūs dailininkai taip pat, palyginti retai, kuria spalvotais pieštukais. Tik įvairiausių sričių dizaineriai, kaip ir komunikacinės dailės – plakatų, reklamų, iliustracijų, komiksų, animacinių filmų kūrėjai spalvotus pieštukus naudoja eskizavimui, spalvinių sprendimų, idėjų ieškojimų eigoje.
Specialūs – akvareliniai spalvoti pieštukai, kaip papildoma priemonė, labai tinkami liejant akvareles ar dirbant su kitais vandeniu skiedžiamais dažais.
 Pastaruoju metu, plintant škicavimo meno kultūrai, spalvoti pieštukai tapo reikalingesni, dažniau aptinkami dailės mėgėjų ir profesionalų kelionių kuprinėse. Tai labai paranki škicavimo priemonė. Spalvotų pieštukų pluoštą galima nešiotis ne tik kokiam specialime dailininko krepšyje, bet ir švarko, striukės kišenėje, o prireikus -  lyg burtų lazdele mostelėjus, smagiai jais škicuoti!

K.K.Š.
2014 05 09


K.K.Šiaulytis. Laukuvos kraštas.
 Lokystos slėnis, už jo - Treigių piliakalnio giraitė. 2001. 
Piešinys. Spalvoti pieštukai. 24x32

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą